Hampton Court

Så igår besökte vi Hampton Court tillsammans med Lidy och Rex. Lidy jobbar som turistguide och hon berättade under våran vistelse hos dem att hon måste kunna allt om alla turistställen man kan nå inom en dag från London. Så eftersom Hampton Court ligger 13 engelska mil från London så kan Lidy en hel del om Hampton Court. Rex kunde också en hel del! De turades om att berätta och visa oss vad allt hade för historia. Varför slottet såg ut som det gjorde, vilka kungar som har bott där och vad den användes till. Lidy passar verkligen som guide. Hon är tålmodig och vet vart man kan stå för att på bästa sätt fånga upplevelsen på kamera.
 
 
 
 
Trädgården var helt fantastisk. En riktig slottsträdgård. Lidy berättade för mig att en hollänsk kung hade bott där för länge sedan och han gjorde då om en del av trädgården så att den skulle se ut exakt som den trädgården han hade utanför sitt slott i Holland. Detta tyckte Lidy var jätteroligt att berätta om eftersom att hon själv är från Holland. Detta hände efter att Henry den XIII (ni vet han som gifte sig 6 gånger varav en var Anne Bolyn) borde där.
 
 
 
 
 
När vi var påväg ut så såg vi ingen mindre än Henry XIII i egen hög person! Han gick runt med en hovman i sin fina trädgård som han själv bekostat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0