Att vara eller inte vara, det är frågan!

Under Peace and Love såg jag många människor med många olika personligheter och klädstilar. Eftersom jag hade fullt upp med att hinna till alla konserter i tid hann jag inte registrera alla ”typer” av personer. Med ”typer” menar jag de kategorier som samhället har placerat olika personer med speciella karaktäristiska drag i. Med andra ord, generalisation. Fjortisar, emos, skinheads, streat, gangsters, metrosexuella… listan är oändlig. Jag gillar inte den generalisation som samhället, vi människor, har skapat. För vi är alla unika.

 

Jag började tänkte över vad jag har för åsikter kring generalisering och kategorisering av personer när jag  stod och lyssnade på Hardcore Superstar på P&L. Innan festivalen hade jag inte lyssnat så mycket på rock. Förutom det min syster har tvingat på mig under åren. När jag stod där på stan och lyssnade blev jag positivt överraskad och tänkte oj shit, de är ju faktiskt jävligt bra! Jag började granska mig själv. Där stod jag och lyssnade på rock iklädd blåa jeans och en spetströja. Inte typiskt rockstil precis. Sedan började jag kolla mig omkring på hur de andra människorna som lyssnade såg ut. Många svarta t-shirts med dödskalletryck såg jag och i det stora hela såg folksamlingen ut som ett svart hål. Eyelinern, håret, kläderna, kängorna, allt var svart. Sen kollade jag på mig själv igen och tänkte att här passar jag inte in. Då kom frågan upp i mitt huvud. Måste jag se ut så som majoriteten av dessa människor gör för att kunna få lyssna på den här musiken och bli accepterad för det? Eller är det meningen att jag ska lyssna på pop eftersom jag klär mig som en ”typisk” sådan person skulle? Räknas jag inte som en Hardcore Superstar lyssnare om jag inte går in för det helt och har hela looken?

 

För när jag sedan berättade för en kompis att jag lyssnade på Sugarplum Fairy, Hardcore Superstar och Dropkick Murphys på P&L så svarade han med att säga ”VA! LYSSNAR DU PÅ DE BANDEN? Det trodde jag inte. Du ser inte ut som en sådan person.” Nehe, hur ska jag se ut då? Måste man vara inpräntad i en ”kategori” och stanna där och bara vara i just en kategori? Det skulle jag aldrig kunna.

 

Jag passar in i många olika kategorier. Jag kan ses som en fjortis, nörd, hästtjej, popbrud och mycket mer men jag vill inte bli kategoriserad utifrån hur jag ser ut, vilka intryck jag ger vid första mötet. Det finns ingen kategori jag skulle vilja stanna i helhjärtat till 100%. Jag är Emmy, det är det ända jag vet med hundra procent. Jag är ingen kategori, jag är en människa. En individualist med många olika drag som kan likna olika stilar.

 

Jag är inte glad över att vi kategoriserar varandra i olika grupper. För jag tror att om vi kategoriserar varandra så glömmer vi bort att kolla djupare hos varandra. Vi väljer att hålla oss borta från sådana som inte ser ut som oss själva i smink, hår och kläder. Men tänk, vi kanske missar en helt otrolig vänskap eller kärlek bara på grund av att vi glömde att titta lite djupare, förbi det ytliga.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

Härligt inlägg Emmy och passande bild ^^

2012-07-15 @ 13:25:25
URL: http://sangster.blogg.se/
Postat av: Pappa

Jag har precis samma tankar. Mycket bra skrivet Emmy!

2012-07-15 @ 16:44:14
Postat av: Erika Andersson

Hej du! Vilken fin blogg du har :)
Jag tänkte bara höra om du vill vara med i dagens outfit eller dagens blogg, försöker göra lite reklam för min blogg, och lite extra besök är ju aldrig fel.
Här är mer information om det: http://eadressyr.blogg.se/2012/july/aktiviteter-pa-bloggen-1.html#comment

Jag undrar även om du skulle vara intresserad av att göra ett bloglovin byte? :)

Kram!
MvH // Erika andersson

2012-07-16 @ 16:42:00
URL: http://eadressyr.blogg.se
Postat av: Wilma

Fin blogg! , allt bra? :)

Svar: Tack :) Ja allt är superbra med mig :) fast om en ca vecka åker jag ner till Malmö och opererar mig så jag börjar bli lite nervös. Men annars är allt superbra!
Emmy Holm

2012-07-16 @ 19:31:19
URL: http://Wilmafur.blogg.se
Postat av: teamgrys

Hej kika gärna in på våran blogg och lämna någon kommentar! :D

2012-07-16 @ 20:05:09
URL: http://teamgrys.blogg.se
Postat av: L I L I J A

Svar: Tack :) De är från en affär som heter Smart Buy!

2012-07-17 @ 19:03:19
URL: http://lilija.com
Postat av: Sanna

Hej !
Allt bra med dig ?
Jag ville bara tipsa om att man nu kan vara med och tävla i min blogg om en drömvinst från miinto.se. Alltså, du väljer själv vad du vill vinna och ojojoj vad det finns fina grejer att välja på både till tjejer och killar ;)

Titta in och tävla om du är sugen !

http://moonzanna.se/2012/june/tavla-om-din-dromvinst.html#comment

2012-07-17 @ 19:19:16
URL: http://moonzanna.se
Postat av: wilma

superfin blogg! ♥

2012-07-17 @ 22:37:22
URL: http://wilmaast.blogg.se
Postat av: Emelie

Fin blogg du har :D

2012-07-18 @ 18:06:21
URL: http://JEdressage.blogg.se
Postat av: F R I D A - djur&natur fotograf

Åh vilken fin bild du har i headern!

2012-07-18 @ 22:16:52
URL: http://www.fridakarolin.blogg.se
Postat av: Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Håller med dig till 100%. Gillar inte heller att sätta varken mig eller andra i fack. Man är den man är. Vissa tror att jag är punkare och typ rebell bara för att jag har tuppkam..

2012-07-18 @ 22:40:27
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/
Postat av: stina

Har du någon stor förebild, med det menar jag någon kändis eller något liknande? :)

Svar: Katy Perry är en väldigt stor förebild. Hon är udda och trotts hennes strikt kristna bakgrund vågar hon vara sig själv och göra annorlunda saker fast hennes föräldrar är lite emot det. :)
Emmy Holm

2012-07-19 @ 11:37:42
URL: http://stinanyman.webblogg.se
Postat av: Amanda

Jättebra skrivet! :)

2012-07-22 @ 22:22:30
URL: http://amandastrandh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0