Stonehenge

Första dagen pappa var här och hälsade på åkte i till Stonehenge som ligger ungefär 8 mil från Blackford. Stonehenge är ett monument med stenar som står i en cirkel. Några av stenarna är över 5-6 m höga och väger allt mellan 4 och 25 ton var. Människorna som levde där mellan 3000 f.Kr. och 1600 f.Kr. byggde denna ring av gigantiska stenar. Det som gör Stonehenge ganska intressant är att ingen egentligen vet varför människorna valde att resa dessa stenar. Varför de tog sig tid att slipa till stenarna så de såg ut som de ville och inte bara det utan även hämtade specifika stenarter från Wales. Dan kan ju inte direkt ha varit enkelt på den tiden!
 
 
Under 1900-talet och en bit in på 2000-talet fanns en årlig festival vid Stonehenge och platsen var också viktig för religiösa tillställningar. Men idag är festivalen inte tillåten och religiösa händelser vid Stonehenge är bara tillåtet 4 gånger per år vid specifika datum. Nu är Stonehenge mest bara en turistattraktion (en dyr sådan!! för det kostar lite över £7/person att gå innanför stängslet). Jag och pappa valde att inte betala för även om man betalade fick man inte gå nära stenarna ändå. Det var ju det man ville göra. Röra stenarna och sicksacka mellan dem. Jag visste ingenting om Stonehenge innan vi åkte men nu när jag läst om monumentet känns det rätt coolt att jag varit så nära en sådan sak som säkert betytt mycket för många människor för länge länge sedan.
 

Cabot Circus

Igår var jag i Bristol i 12 timmar! Riktigt härligt att bara kunna åka iväg och gå runt i en stad och bara titta, fundera och naturligtvis shoppa lite lite gran ;)
 
 
God mat åt jag också! Först en god vegetarisk pita från "Eat a Pitta" och på kvällen innan jag åkte hem åt jag på Nando's. Det var väldigt läskigt att äta på en "resturang" själv för fösta gången men efter så kändes det befriande.
 
För att inte behöva slösa pengar på onödiga parkeringskostnader så parkerar jag kanske en 20 min promenadavstånd bort. För att ta sig till "city center" så måste man gå över en liten gångbro. Det är inte alls vakert att se vattnet nedanför. Bara brunt och geggigt. Bristol är då inte känt för sitt fina och rena vatten.
 

Besök från Sverige!

Min fina underbara pappa var här för några dagar sedan och hälsade på. Jag hade det jättebra med honom. Vi hann med att göra en massa saker, mer än jag trodde vi skulle. Vi åkte till Bath, Wells, Cheddar, Burnham-On-Sea, såg Stonehenge, hängde på en pub i Wedmore och självklart åkte vi till Bristol där vi bland annat shoppade och gick och såg "Bristol Suspension Bridge". (Fler bilder kommer! Har bara lagt in bilder på datorn från min ena kamera)
Tack pappa för att du kom! Älskar dig <3

Blåsigt och kyligt men jävligt glad ändå!

Fördelar med ett ”eget” öra:
1. Örat har känsel för beröring och temperatur.
2. Örat upplevs och är kroppseget.
3. Följer övriga hudens färgskiftningar vid solbränna, rodnad med mera.
4. När operationerna är klara så behövs ingen ytterligare framtida inplanerad sjukvårdskontakt.

Nackdelar med ett ”eget” öra:
1. Örat är något grövre i den tredimensionella strukturen jämfört med det friska örat.
2. Fler operationer.

Fördelar med en protes:
1. Mindre omfattande operationer.
2. Formmässigt mer likt det ”friska” örat.

Nackdelar med en protes:
1. Örat har ej känsel.
2. Örat har ofta avvikande färg beroende på årstid.
3. Protesen bör tas av nattetid.
4. Kräver tillgång till 2-3 nya proteser/år under resten av livet.
5. Risk att protesen lossnar vid stötar och slag, sportutövning med mera.
 

Nu kanske ni undrar varför jag har tagit fram fördelarna och nackdelarna med mitt nya öra, och varför jag sedan har strukit under nummer 1, 2 och 3. Jo för att idag fick jag för första gången på riktigt känna av när mitt nya öra blev riktigt kall och rodnade. Jovisst gör det ont som satan när det händer men jag kunde inte vara arg eller irriterad på det idag. Det var så underbart härligt att ha den känslan på det högra örat och kunna se att den också blev röd som ett j*vla äpple. Visst blev mitt viköra också rött men det här är ju något helt nytt. Riktigt konstig känsla. Men härligt! Tro det eller ej men mitt viköra blev faktiskt sällan sådär iskall så det känns som att örat ska trilla av. Det var i dom situationerna som jag kunde känna lite irritation istället faktiskt. För då var inte min kropp i "harmoni". Då var det vänstra örat iskallt och det högra var helt normaltempererad.Varför mitt viköra höll temperaturen så bra har jag en liten egen teori om. 1. Det finns ingen väg in eller ut. 2. Örat behövde inte cirkulera blod på en lika stor yta. 3. Det jag hade som öra var tjockare och mer samlat. 

 

När människor frågar mig om jag nu känner mig hel för att jag har två "normala" öron så är det lite både och. Ja visst känns det härligt att se ut som alla andra och ha två frusna öron, men vikörat kommer ju alltid vara en del av mig. Vikörat är en del av min livshistoria. Tack vare mitt viköra så fick jag vara med om en resa som stärkte mig psykigt. För att bestämma sig för att låta främmande människor söva en och sedan skära i en är inte direkt ett lätt beslut. Men jag är riktigt glad att jag gjorde det :D


 

Appelcrumble!

Här i England äter de flesta barnen pudding efter den dagliga middagsmaten. Det varierar vad puddingen består av i min familj men vanligt är smulpaj, kladdkaka, risepudding och flavored yogurt. Jag tycker det är jättekonstigt att de äter sådant varje dag men de ser ju inte ut att vara ohälsosamma heller.. Aja..

Så igår gjorde jag en appelcrumble till pudding. De fick också sin favoritmaträtt till middag! Pasta, broccoli, skinka, lök, vitlök och creme fraiche blandat tillsammans. Är jag inte en riktigt snäll au pair? ;) Är riktigt nöjd över min crumble. Den blev jättejättegod! Den bästa jag gjort tror jag faktiskt!

 
 

RSS 2.0