A Cold In England

Elsa var första man att bli sjuk i familjen. Hon började hosta och snörvla för ungefär en vecka sedan. Jag blev genast lite nervös över att jag skulle bli smittad men dagarna gick och jag kände ingenting i varken hals eller näsa. Elsa mådde dock inte så bra så hon stannade hemma från skolan i måndags och vi lekte, såg en film och hade kul tillsammans och jag kände inte av någonting. Men dagen efter att Elsa hade varit hemma och jag skulle lämna av Elsa och Rufus på skolan så råkade Elsa hosta rakt på mig. Jag hade tyvärr just då en öppen mun.. Det kändes som jag var med i ett avsnitt av Dr House och man får se händelseförloppet med hur bakterierna sprids i kroppen.  Jag kunde känna varenda bakteriecell attackera min hals.

 

I några dagar hade jag bara ont i halsen men på torsdagen började näsan irriteras också. Natten till fredagen var ett rent helvete. Kunde inte andas så kunde inte sova. Hade planer att jag skulle åka till Bristol med Sassia men det blev ju inte av. Har ockuperat mig i mitt rum i två dagar med näsdukar, te och nässprej så förhoppningsvis försvinner min förkylning snart! Under tiden får jag gosa ned mig och se på filmer, tvserier, läsa lite ur min bok Modelland och bara ta det lugnt vilket också kan vara riktigt skönt.


D-day!

 

 

Jag finner inga ord just nu. Kan inte sluta vifta runt med huvudet. Känslan att känna ett örhänge flaxa runt på höger sida är helt otroligt!

 

 


Bristol!

Idag åkte jag till Bristol för första gången! Först var det tänkt att det bara skulle vara jag och Sassia men för några dagar sedan fick jag kontakt med en annan svensk au pair och härligt nog blev vi tre! Nanny bor dock i Yeovil så vi mötes upp med henne först på tågstationen i Bristol. Sedan bar det av till att försöka hitta Bristol Cathedral. Jag och Nanny hade nämligen blivit inbjudna via facebook att träffa en massa andra au pairer där. Efter att ha stoppat flera människor på gatorna för att fråga efter vägen kom vi tillslut fram och träffade ett helt gäng med au pairer. Vissa kom från Frankrike, andra från Tyskland och någon kom från Australien. Det var riktigt roligt att träffa andra människor som förstod exakt vad man går igenom som au pair. Sen var det också roligt att försöka visa sina fina språkkunskaper. Försökte mig på lite tyska och franska. Fick fransyskorna att skratta när jag förklarade om meningen "äta gelle med träslev i vedboden". Tyskorna tyckte att det lät som att jag pratade franska när jag sa det så tummen upp för det! ;)

 

 

 

 

 

Vi stannade tillsammans som en stor grupp i kanske två timmar men sen gick vi skandinavier plus australienskan till en av Bristols mest kända galleri, Cabot Circus. Efter ett tag gick australienskan iväg på egen hand och vi andra fortsatte att mingla runt bland butikerna (med vi andra menar jag, mig själv, Sassia, Nanny och Antonia. Antonia är också från Sverige. Hon är också en otroligt härlig tjej! Hennes au pairfamilj bor i Bristol och trotts att hon bara har varit här i två och en halv vecka så kunde hon hitta runt väldigt bra. Riktigt bra för oss andra som inte hade en susning om vilket håll man skulle gå för att komma till alla smultronställen.  En sak som jag berättade från start när jag träffade alla au pairer var att jag måste hitta en Nando’s restaurang! När vi bara var vi fyra så hittade vi faktiskt en så självklart blev det mat där! Ingen av tjejerna hade hört talas om detta gudomliga ställa så självklart kände jag att det var en plikt att visa dem vad Nado’s går för. Vi satt på Nando’s bra länge och snackade om au pairlivet och gav varandra lite tips och idéer på vad man kan göra tillsammans med barnen för att underhålla dem. Det känns så riktigt härligt att ha hittat några som man kan snacka med om allt. Tyvärr ska dock Nanny åka tillbaka till Sverige om drygt två veckor. Utan att säga för mycket så passade det helt enkelt inte henne att vara här i England just nu. Efter att ha spenderat dagen tillsammans med henne så tycker jag att det är väldigt tråkigt att hon ska åka tillbaka. 

 

(Från vänster, Antonia, Nanny och Sassia)

 

 

Förmodligen ska vi fyra ses en gång till nästa vecka innan Nanny åker. Det blir nämligen kanske en filmkväll hemma hos mig på fredag.

 

Så denna dag var verkligen lyckad! Poundland, HMV, New Look, Primark, Hotel Chocolat och en massa annat smått och gott har gjort denna dag riktigt bra. Men bäst av allt var att ha spenderat dagen tillsammans med dessa människor!


BBQ!

Elsa har under helgen varit iväg med sin kompis Izzie (vet inte om hon stavas så men men) och surfat. När de kom tillbaka igår stannade Izzies familj på middag. Det blev grillat med potatis och olika sallader. Dock blev det inte så jätte mycket kött över till oss vuxna när barnen hade tagit sitt... Så det blev mest potatis, sallad och ost till oss.
 
Till efterrätt blev det plommonpaj med vaniljglass! Det gjorde inte direkt ont i magen att ta några skedar av det :D
 
 
Izzies mamma är också svensk men jag tror inte att deras barn pratar lika mycket svenska som mina gör. Men det är rätt intressant hur språken pendlar fram och tillbaka i en sådan här situation. När vi satt och åt och vi alla 5 vuxna pratade med varandra höll vi oss till engelska men när George och Tobi började prata med varandra gick Annika och Lena över till svenska. Jättemärkligt att sitta och vara med i. Jag är ju fortfarande lite osäker på när jag bör tala svenska och när det passar bättre med engelska. Hoppandet gör det också svårare att prata flytande engelska. Men Tobi sa att jag pratar engelska väldigt bra. TACK SÅ MYCKET FÖR DET :D Det gav självförtroendet en liten boost!

Crooks Peak

Idag var jag upp till Crooks Peak tillsammans med Sassia. Det ligger en liten bit utanför Cheddar. Riktigt fin utsikt! På berget går får, kor och hästar lösa. Vi ville se hästarna men självklart såg vi bara kor och får... Men som tur är har utsikten inte fyra ben i alla fall! Crooks Peak är en del av The Mendips som jag berättade om tidigare. Det är helt sjukt fint. Tyvärr är jag inte en lika bra fotograf som min syster så ni får nöja er med dessa bilder. Men jag tycker ändå att jag gjorde rätt bra ifrån mig faktiskt! :D
 
 
 

Wells with Sassia!

Dagens eftermiddag spenderades tillsammans med Sassia. Jag åkte till hennes hus där jag trodde det skulle vara fullt med människor. Men de hade åkt till bion så det var bara Sassia som var där. Det första vi gjorde var att gå en rundtur i huset. Sassias hus är lite mindre än mitt men det känns som att deras hus är modernare. Fast deras spisgrej (som jag egentligen inte vill kalla spis men vet inte vad jag ska byta ut det mot) är ganska konstig. Är glad att jag bara behöver använda gasolspis. Tack pappa och farmor för att det inte finns elektricitet i stugan! Hade det inte funnits gasolspis i stugan hade jag nog haft det svårare nu! ;)

 

Efter rundturen bestämde jag att vi skulle åka till Wells. Vi gick runt i några butiker, snackade en hel del om allt mellan himmel och jord och så besökte vi även katedralen. Tog några bilder utifrån men när vi gick in fick man inte ta några bilder.. Eller om man betalda 3 £ gick det bra men det hade jag ingen lust med att göra nu i alla fall.

 

 

 

 

Vid halv 6 tiden var vi dock tvungna att åka tillbaka för både jag och Sassia skulle sitta barnvakt medans Annika, George och Sassias au pair föräldrar gick ut till en pub tillsammans.

 

När det var dags att mysa med barnen framför tv:n tyckte Frida att det bara var dåliga saker på tv:n så jag föreslog att jag skulle hämta min externa hårddisk så vi kunde titta på en film tillsammans. Efter att bara ha gått igenom några få filmer så stannade vi på ”Angus, Thongs and Perfect Snogging”. För några dagar sedan berättade jag om denna film för Frida och hon har aldrig sett den så den fick det bli! Tror hon tyckte den var rolig för hon log bra ofta under filmens gång. Sen var det läggdags. Läste i vanlig ordning en godnattsaga för Rufus på hans rum och sedan en sida av Fridas bok i hennes rum. Barnen är så härliga!!!


Favoritland!

Grekland!
Fast jag har aldrig varit där, men en dag ska jag dit!
 

Another day in paradise!

Dagarna rullar på här i England. Barnen har börjat skolan och jag får lite mer tid för mig själv vilket jag tycker är lite skönt för då kan man ta det lite lugnt. Igår var dock en ganska stressig dag. Skjutsade barnen till skolan och sen gjorde jag en massa sysslor. Jag poo-picked the fields, tvättade barnens kläder, red Raggie och fixade hans mugg, förberedde mellis och middag. Anledningen till varför jag fick göra middagen i förväg var för att direkt efter att jag hade hämtat Elsa och Rufus från deras skola var vi tvungna att åka direkt till Fridas skola som ligger i Cheddar. När jag hade hämtat henne åkte vi vidare till Cheddar Leisure Center där Elsa och Rufus simmar. Där fick vi vänta ett bra tag innan det var deras tur. Men Frida och Rufus hade inga problem med att vänta för de satt gärna och kollade på tv:n som fanns i väntrummet. Elsa tycker dock inte om tv och datorer så mycket så vi gick ut på baksidan och lekte på en längdhoppsbana istället. Först gjorde vi ett sandslott. Efter det gjorde vi en grop och efter det så hoppade vi som riktiga längdhoppare. Vi fick besök av Rufus som också ville hoppa. Föst hade vi regeln att den första kroppsdelen som stöter i sanden är där man läser av hur långt hoppet blev. Men efter några hopp så blev det tillåtet att sätta ned foten i sanden två gånger, sen tre och 4, 5, 6, 7, 8, 9. Så tillslut hade vi ”hoppat” (rättare sagt sprungit ;) )så långt att vi hamnade utanför sanden på andra sidan. Barnen sprang mer eller mindre bara förbi i sanden och stannade när sanden tog slut.

 

När barnen var klara med simningen åkte vi hem och åt mat på en gång. Var jättenöjd och glad över att jag hade förberett spagettin och köttfärssåsen i förväg!! Kände att det annars hade blivit väldigt ont om tid innan barnen skulle gå och lägga sig. Så nu är det helg och i morgon ska jag först vara med på en cykeltur tillsammans med familjen för att hjälpa kyrkorna i området att samla ihop pengar så kyrkorna fortsätter att bli underhållna. För staten kommer inte längre hjälpa till :/ Tycker jag är synd eftersom kyrkorna här i England är så otroligt fina! Inte den i Blackford dock men i Mark och Wedmore är de jättefina.

 

Efter det kommer jag åka iväg till Sassia på barnkalas! Sassia är en dansk au pair som kom igår faktiskt! Träffade henne idag och hon verkar väldigt trevlig. Hon förstår min svenska väldigt bra men jag förstår nästan ingenting av hennes danska. Men som Sassia sa ”Det kommer”.  Hoppas på det! Annars blir det engelska med henne. Men det gör ingenting. Behöver prata mer engelska faktiskt. Pratar svenska hela tiden tycker jag, för mycket for my liking. Haha, sa Emmy Holm faktiskt det där? ^^


Mmm..

Har aldrig sett en sådan här skylt i Sverige men när jag var i Cheddar för några dagar sedan såg jag denna lustiga varningsskylt. Efter det har jag faktiskt sett några till på andra ställen. Jag ler och fnissar lite varje gång jag åker förbi en. Hur farliga och/eller snabba kan de vara? ;)
 

Värme i september!

Jag vet inte hur vädret har varit i Sverige de senaste dagarna men jag tvivlar på att det varit såhär varmt?

 


<3


Favoritmånad!

Augusti
 
Sommaren är fortfarande kvar. Vanligtsvis är jag även taggad till tusen att återvända till skolan. Nu är det ju lite anorlunda med det men känslan att starta om, börja på nytt kommer inte bara 1 januari för mig.
Utan även i augusti.
 

RSS 2.0