Bamsegympa, med mera

Idag ska jag vara ledare på bamsegympa! Det betyder att jag leder en grupp på 4-6 år. Har varit ledare där i snart en månad och det är faktiskt kul! Det ända negativa är att passet börjar kl 11.00 varje lördagsmorgon… Har man då utsläpp på söndagen (SOM JAG HAR!!) Får man inte en enda sovmorgon på helgen.

Idag ska jag försöka att hinna med att rida, gyma och göra några läxor. Ska till exempel börja på min historia rapport igen. Har inte rört den sen i tisdags nämligen. Sen har jag prov i religion och engelska så jag måste plugga på i det. Sen ska jag även hinna läsa en bok som heter Processen av Franz Kafka till svenskan.

Nu ska jag göra mig i ordning till bamsegympan!


Mammas födelsedagspresent!

Under produktionen
Fabriken


Anna limmar


Klart!


Vi ville ge mamma dessa tavlor eftersom mamma ska jobba i Växjö och vara borta ofta och många dagar i taget. Vi ville ge henne något som hon kan titta på så vi är med henne där nere! =)

Grattis!

Blandat

Är äntligen klar med resultatet i min historia rapport! Blev mycket längre än vad jag trodde men det känns mycket bättre att behöva plocka bort meningar ur texten än att behöva tvinga fram fakta.

Imorgon fyller min mamma år! Ska bli kul att ge henne presenten som hela familjen har bidragit till. Visar bilder i morgon på vad vi gav henne. I morgon har jag även stalltjänst och det känns faktiskt bättre med hela situationen i stallet. Jag tror det mesta hängde på rädslan för berget faktiskt och att det skapade en stor ångest i mig att jag inte klarade av en sådan grej som att rida runt ett berg! Är extra pepp för stalltjänsten eftersom en ny häst har anlänt!

Hans namn är Little Big Tramptass, men det hoppas jag vi kan ändra på! Namnet passar inte helt och hållet tycker jag. Kanske Biggen kan passa ;)

Ska titta klart på Americas Next Top Model nu! 8D


Ny design!

Har inte varit så aktiv på sistone men jag har gjort sååå mycket annat. Har i alla fall tagit mig tiden att göra en ny design! Lite mer vintrig (kanske inte så smart nu när det snart är slasksäsong…)

Aja, är ganska nöjd faktiskt (:Lovar att bättra mig med bloggandet. Mest för min egen skull.


Litte Fockers!

Ska iväg snart och titta på Little Fockers med Mina! Ska bli spännande. Det är sådana filmer jag skrattar åt! Det här är tredje filmen som har gjorts med the fockers! Skriver när jag kommer tillbaka om vad jag tyckte om filmen!


Eftermiddagen

Ska snart åka till stallet och ha stalltjänst. Ska bli spännande och se hur eleverna är efter deras långa uppehåll från ridningen. Hoppas de är glada och vill göra så mycket som möjligt i stallet! Det är alltid roligast att ha stalltjänst när eleverna är engagerade och vill vara där till 100%. Kommer vara själv först eftersom Marianne blir sen men det löser sig nog.

Jag kommer först åka förbi tågstationen och köpa mig en sallad där. Deras sallader är så otroligt goda!! Fast de kostar typ 80 kr är det sååå värt det.


Matematik B

Första skoldagen på vårterminen är avklarad! Nu har jag gått klart halva tiden på gymnasiet!

I början av dagen var jag nedstämd eftersom jag inte hade någon lust att börja plugga igen. Men när jag väl var där gick det otroligt bra! Fick reda på vad jag fick på mitt matteprov i Matematik B som vi gjorde innan lovet. Av 21 poäng fick jag 20½!!!!!  Och det halva poänget var ett slarvfel. Jag hade tänkt rätt och skrivit de rätta uträckningarna förutom att jag råkade skriva en 0 istället för en 4 under uträkningen. Jag hade nämligen först skrivit med en 4 men när jag skulle skriva det igen skrev jag en 0 istället! :s knasssss!! Lite småsurt men helt okej ändå. Då vet jag ju att jag hade fått alla rätt om jag bara inte hade förväxlat siffrorna. På provet vi hade innan det hade jag kanske 2 fel och detta betyder att jag ligger på MVG nivå!!! Jag är så otroligt lycklig att jag äntligen får MVG på några prov utan att jag behöver anstränga mig något! Speciellt när jag vet att så många andra kämpar och har svårt med matte B. Jag vill inte vara taskig mot någon men ni som känner mig vet att jag förtjänar det här!! Såååå mycket!!!

Maggis (min matte lärare) sa att hon kom ihåg hur mycket jag kämpade för att få VG i matte A och nu med matte B som så många har problem med får jag MVG. Hon berättade att hon själv var sådan. Hon förstod det svåra och komplicerade före det enkla och lätta. Är så otroligt stolt över mig själv! :D


Västerås

Nu är jag tillbaka efter en heldag i Västerås!

Vi åkte från Borlänge vid halv elva och resan dit var lugn och skön. Läste tidningar, förhörde Anna på USA:s sätt att leda landet (hon har nämligen prov i morgon, första dagen tillbaka i skolan!!) och pratade med Mina, Anna och mamma om allt mellan himmel och jord. När vi kom till Västerås hade vi först lite problem med att hitta till Skrapan där vi skulle fotograferas men tillslut hittade vi den rätta vägen (Jippie!). Mamma och Anna blev inte fotograferade utan de var ute på stan och tittade i affärer och åt kinamat!

Väl framme på 19 våningen i Skrapan fick Mina och jag vänta bra länge mellan alla stegen för att få bilderna. Först blev vi sminkade och eftersom jag inte brukar ha så mycket smink, bara maskara, blev det en stor skillnad från hur jag brukar se ut. Är inte hundra procent säker på att jag tyckte så mycket smink passade mig heller. Ungefär 5 minuter efter att det var klart blev vi stylade i håret. Inget jätteståtligt men ändå en förändring. Sen började den riktiga väntan! Vi väntade i ungefär 1½ timme på att få bli fotade… Men som tur var så träffade vi tre härliga människor som vi pratade med under tiden. Johanna och Marlene hette två av dem, kommer dock inte ihåg vad den tredje hette eftersom hon inte sa så mycket.

När det äntligen var vår tur att bli fotade gick det så fort! Vi var max inne där i 20 minuter men det var 20 otroligt roliga minuterar. Efter det fick vi vänta i kanske en 30 minuter igen för att de skulle få in bilderna på datorn. Då hade Anna och mamma kommit tillbaka efter sin tur på stan. Bilderna blev väldigt fina och jag blev så otroligt förvånad över hur jag såg ut! Riktigt roligt att se att alla dagarna på gymmet har fått sin belöning! Måste säga att bilderna var väldigt dyra dock!

När vi lämnade Skrapan tittade vi efter något att äta. Jag och Mina fick äta mat från McDonalds i bilen medans. Anna körde hemåt. Mamma sov då och då i bilen och jag, Anna och Mina pratade under tiden.

Nu tänkte jag visa de bilderna jag är mest nöjd över! Vill också säga att det var en kul upplevelse och jag tror jag skulle göra om det om jag fick chansen igen.
I´m back!

Jag har skrivit minst fyra olika förslag till vad jag ska skriva i mitt första blogginlägg på länge. Efter många funderingar (så hjärnan blivit överhettad)kom jag fram till att jag inte behöver en speciell öppning på mitt bloggande. Jag kör helt enkelt!

På jullovet har det faktiskt inte varit en lugn stund. Jag har gjort saker hela tiden. Försökte ta det lugnt någon dag men jag blev helt tokig av det! Jullovet har i alla fall varit en stor känslomässig bergochdalbana. Jag har varit i stallet varje dag, vilket hade sina tråkiga stunder.. men också otroligt roliga. Kommer inte glömma bort dagen i stallet i onsdags på ett tag kan jag lova. Då övervann jag min rädsla för berget! Är väldigt stolt över mig själv för det.

Har även varit med mina fantastiska vänner på jullovet! Jag har varit med både Mina och Agnes flera gånger på lovet. Agnes har jag varit med nästan varje dag faktiskt! Sen har jag även träffat Linda och Hebbe. Har även haft det mysigt med familj och släkt. Julafton och juldagen var båda fantastiska dagar med många bra presenter och god mat.

Jag har också (fast jag egentligen inte behöver det) gjort skolarbete… Jag har skrivit på min historierapport om berlinmuren. Hade planerat att skriva lite mer i rapporten nu, men när jag såg att jag faktiskt hade kommit ganska långt tyckte jag att jag förtjänade en kväll bara för mig själv utan några måsten eller regler. Det var väl bra gjort av mig!

NU ska jag titta på en film och bara vara, för i morgon åker jag till Västerås med Mina och Marléne för att bli fotograferade i The studio! Ska bli intressant att se hur det är att vara ”modell för en dag”.

Har egentligen så mycket mer att skriva om vad som har hänt sen sist, alla roliga dagar tillsammans med Agnes, alla härliga dagar med Mina, alla underbara dagar med Cassie och alla magnifika dagar med familjen! Men då blir alldeles för långt inlägg. Får istället försöka skriva ner det jag gör från och med nu!  Enjoy!


RSS 2.0