Ännu en filmkväll!

Idag blir det Charlie St. Cloud med Zac Efron. Jag vet redan att lillbrorsan dör så den här filmen är nog troligtvis ingen stor komedi, men är nog bra ändå. Hoppas jag inte somnar bara!


Ny favorit!

Sara Lumholdt var med i melodifestivalen i år med låten Enemy och när jag hörde den för första gången då hon uppträdde i melodifestivalen så tyckte jag inte om den. Jag tyckte den lät dåligt och det kanske var för att Sara inte riktigt kunde sätta alla toner och göra de snabba stegen samtidigt.  Men när jag hörde den igen (den här gången inte live framträdandet) var det mycket bättre. Det är en sådan låt som inte blir bra att uppträda live, som t.ex. Miley Cyrus ”Can’t be tamed” men som är jätte bra inspelad i studio med en massa effekter.
Måndag

Just nu sitter jag och försöker göra lite arbete om EU samtidigt som jag ser på Harry Potter and the Deathly Hallows. Tufft men det går! Känner också att jag kommer att bli förskylld snart.. min hals början nämligen bli lite småirriterad och torr. Men jag gör allt för att inte göra saken värre. Dricker te och försöker inte prata så mycket, har också en schal runt halsen. Vill verkligen inte bli sjuk nu på lovet!


Changeling

Ligger nu nerbäddad i mina nya lakan i sängen och ska slå på Changeling med Angelina Jolie. Har sätt delar av filmen men inte hela så nu, ungefär 3 år efter att den släpptes ska jag äntligen ta mig tiden till att se den. Bitarna jag redan sätt var otroligt bra så jag har höga förväntningar och eftersom jag gillar filmer som inte utspelar sig i dagens samhälle har jag en känsla att denna film kommer falla mig i smaken.


Saminamina Zange Lewa!

This time for Africa är en sådan låt man blir glad av och känner lusten att röra på hela kroppen! Första gången jag hörde denna låt var på ett friskis och svettis pass, då vi fick hoppa glädjeskutt in mot mitten och sedan skutta tillbaka ut (svårt att förklara om man aldrig varit på friskis och svettis, men men..) Passets ledare är Annette, som förmodligen har fått ett lite rynkigt ansikte för att hon hela tiden ler och gör stora grimaser under sina pass för att motivera oss andra. Sambandet med denna låt och hennes förmåga att sprida glädje satte ett stort avtryck i mig och jag spelar nu om låten om och om igen, och skuttar om och om igen.

 

You’re a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up
And dust yourself off
And back in the saddle
You’re on the front line
Everyone’s watching
You know it’s serious
We’re getting closer
This isn’t over

The pressure’s on; you feel it
But you got it all; believe it
When you fall get up oh oh
And if you fall get up eh eh
Tsamina mina zangalewa
Cause this is Africa

saminamina eh eh
Waka waka eh eh
saminamina zangalewa
This time for Africa

Listen to your god; this is our motto
Your time to shine
Don’t wait in line
Y vamos por todo
People are raising their expectations
Go on and feed them
This is your moment
No hesitation 


Cassiopeia

Igår red jag Cassie på banan och det gick hur bra som helst! Underlaget för dressyrövningar var inte så bra med tanke på hur mycket snö som har brakat ned de senaste två dygnen, men underlaget var perfekt för galopparbete så Cassie fick kämpa hårt med galoppen istället. Hon blev bra svettig kan jag lova!

Planerar att göra samma sak idag igen för Cassie behöver få en kontrollerad galopp som varken är för springig eller för klen. Cassie och jag är nu i ett skede då vi verkligen trivs med varandra. I oktober var i alla fall jag på bristningsgränsen med henne och tappade lusten totalt till att ”fixa” henne genom att verkligen arbeta satmaran då jag red henne.  Men nu går det bättre än någonsin. Hon har blivit bättre på så många olika områden och jag vågar faktiskt ta åt mig äran att mitt arbete med henne de senaste månaderna är anledningen.  

1.       Hon kan nu gå först när vi rider ur
2.       Hon sköter sig otroligt bra i boxen
3.       Hennes galopp börjar bli bättre
4.       Hon lyssnar på mig mer

Jag har så många bra minnen med henne och just nu vill jag inget annat än att fortsätta utvecklas med henne. Hon är ju min lilla satmara. Min gumma! Så fort jag ser henne säger jag alltid ”Heeej gumman!” och hon tittar då alltid upp på mig och blir intresserad av vad jag vill. Det är en otrolig känsla när man väl tänker på det. Jag har varit fodervärld på henne i två år nu och jag hoppas att det blir 1½ år till!


Drömen som SKA bli verklighet!

Jag vill resa! Resa utomlands och upptäcka världen. Jag väntar på nya äventyr och nya upplevelser. Jag kan knappt börja mig tills jag får chansen. Måste bara vänta i 1 ½ år först… Jag vill åka överallt och jag är inte säker på vart jag vill åka först men utomlands ska jag! Vissa länder vet jag exakt vilken stad jag vill till medan andra länder vill jag bo i en liten by eller åka till olika städer. Även om det skulle innebära att jag åker utomlands på egen hand så spelar det igen roll! JAG SKA ÅKA!!!

1.       New York
2.       Grekland
3.       Thailand
4.       London
5.       Australien
6.       Italien
7.       Japan
8.       Spanienp.s. i helgen händer det en del. Ska bl.a. vara med linda,hebbe och agnes. Ska titta på bio och ha basegympa + stallet och egen ensam tid. Ska bli kul! :D Trevlig helg!


Mycket

Igår var en riktigt händelserik dag. På morgonen hade vi idrott och vi åkte skridskor. Jag och tre andra personer fick hjälpa en tjej som fick otroligt ont i ryggen på isen och utan att säga för mycket om vilka som var inblandade kan jag kortfattat säga att en ambulans fick komma. Vi kom sedan för sent till andra lektionen, då vi skulle redovisa för hela klassen. Men som tur var hann vi redovisa ändå. Efter det hade vi religionsprov som jag är oerhört upprörd över! Vi visste redan innan att vi skulle ha ett prov, MEN läraren hade sagt att det bara skulle bli ett g-prov. Vi skulle bara kunna faktakunskaper. Men neeej då, vi fick diskutera på papper som bara den. Eftersom läraren var hemma av vård av sjukt barn hade vi provet på egen hand också vilket gjorde att vi inte kunde demonstrera heller.

När skolan slutade åkte jag till stallet och planerade att rida men banan var bokad.

Efter stallet gick jag till Mina och vi planerade bamsegympan som ska vara idag kl 11. Efter det åkte vi hem till mig. Vi tittade på tv och spelade kort och snackade om vad en massa saker.

Idag ska jag alltså på bamsegympa och sedan ska jag vara med Agnes. Hon ska följa med mig till stallet och sen ska vi nog hitta på något roligt.
RSS 2.0