Skolarbete

Sitter just nu i skolan och försöker skriva om livsåskådningar. Humanism, marxism, naturalism, ekosofi... You name it!

Jag börjar förstå lite nu i alla fall, sen får vi se hur det går på provet som vi ska ha på fredag.

Här är en bild på Marx Karl. Det var han som började marxismen (ganska logiskt eller??)
En snygging (ELLER??)


Kylarvätskan på OKQ8

För 2-3 dagar sedan var min syster Anna och jag tvungna att köpa och hälla i kylarvätska i våran nyaste bil innan vi åkte till stallet. Vi hade lite småproblem med vilken vätska vi skulle välja att köpa och det var inte helt lätt att få i vätskan heller.

Hade kameran med mig och nu får ni se lite vad som hände. Inte så intressant dock men jaa.. kanske lite roligt ändå. Men ni ska veta att det är faktiskt ganska svårt om det är första gången!

Jag har dock inte lärt mig hur man klipper och grejar med videofilmer så här kommer två videoklipp.

Söndag

Dagen började med en springtur runt sportfältet på ungefär 3 km. Det blev inte så långt men jag ville mest kolla om jag hade kvar samma kondition som i slutet av sommaren och det hade jag! Det var kallt ute och när jag var hemma igen stod mätaren på 0.3oC (!!!), men jag hoppade in i duschen och då blev det bättre.  

Efter den välförtjänta varma duschen tog jag det lugnt i några timmar innan jag åkte till stallet. Blev ingen ridning idag utan mockade bara, packade hö och gjorde i ordning Cassies betfor.Nu väntar jag på att Mina ska sms:a mig
och säga att hon närmar sig Borlänge (Hon har varit i Norge under lovet). Vi ska nämligen träffas och förhoppningsvis hitta på något skoj!


Fodervärdslektion

Jag har varit tillbaka i stallet i snart två veckor nu och det känns otroligt bra att vara tillbaka! Men jag har inte hunnit rida, förrän idag!

Det är väldigt överväldigande att sätta sig på en häst när man inte vart i den sitsen (otroligt roligt) på 6 veckor. Att försöka ha samma teknik som då och komma ihåg alla smågrejer som att sitta rakt, ha burna händer och hälarna nedtrampade. Man kan nog säga att det inte var så enkelt för mig så all heder åt Cassie som är i ungefär samma stadium som jag p.g.a. hennes halta de senaste veckorna men gjorde ett underbart jobb.

Banan var hård så det blev ingen galopp. Det blev istället mer fokus på ställningar i raka och i böjda spår. Det gick väldigt fint i höger varv men i vänster var både hon och jag i obalans och det löste aldrig sig riktigt.

Imorgon blir det förmodligen sandtaget med Cassie en sista gång innan snön faller.

Har insläpp i morgon och då har jag tänkt ta med mig kameran så ni får se hur det går till från att jag anländer till stallet till jag släcker lampan och säger godnatt till hästarna. Kanske inte så otroligt spännande men det är en del av min vardag.


!

Det senaste inlägget är ganska uppenbart inte skrivet av mig. Det var agnes som tyckte det skulle vara roligt..

Aja, idag är det fullt upp för mig. Har redan varit hos frisören (se bild senare), sen ska jag till tandläkaren 13.30. Efter det ska jag ha stalltjänst resten av eftermiddagen/kvällen. Efter stalltjänsten är det också tänkt att jag ska plugga lite naturkunskap med tanke på vad Tobbe sa innan APU:n. ”Kom ihåg att ni måste kunna det här till efter lovet” sa han, med ett stort leende på läpparna. Ja det kan bara betyda en sak… OFÖRBERET PROV(!!!!)


Världens bästa dag!

CHA CHA BLOGGEN!

AsSå IdAg NäR jAhH vAkNaDe Så VaR dEt FöRsTa JaHh TäNkTe På - AGNES.  FöRmOdLiGeN fÖr AtT jAg SkUlLe VaRa MeD hEnNe SoM jAg HaR lÄnGtAt EfTeR sÅåÅåÅå LäNgE!
DeT äR nÄmLiGeN sÅ aTt HoN äR sÅ hImLa PoPuLäR hÄr I bOrLäNgE, oCh HeLa UnIvErSuM fÖrEsTeN, sÅ hOn Är NäStAn AlLtId BoKaD, mEn IdAg VaR dEt MiN tUr! We'Re GoNnA hAvE sO mUcH fUn!

PuSs&HeJ!


RSS 2.0