Systern är påväg!

Äntligen är hon påväg! Ska bli så kul att visa henne mitt underbara hem!
 

Klä julgranen!

Hemma i Sverige brukar min familj klä julgranen dagen innan julafton och då brukar vi samtidigt titta på "How the Grinch Stole Christmas". Här kläddes julgranen i söndags. Julmusiken var på och tomtemössor satt på barnen huvuden. Men däremot kommer resten av huset inte bli så julpyntad eftersom familjen kommer fira jul hos Vicky och Martin.
 
 
 
Rufus hittade en gammal tomtedräkt som han envisades med att sätta på sig fast den var bra mycket för liten. Sen var dansen i full gång. Inte nog med det har det blivit hans nyaste pyjamas nu! Han är bra charmig!
 
 
 

 
 
Nej men det är väl inte tomten som ska vara under julgranen? ^^
 
 
 
 

Smarta Elsa!

Elsa och jag såg på "The Lorax" idag. Innan vi började kolla ville hon att jag skulle förklara vad den handlade om och när jag berättade att det inte fanns några levande träd i hela världen i filmen så förstod hon inte riktigt. Hennes reaktion var "Va! Såklart finns det träd!" Men vi började se på filmen och mycket riktigt var träden gjorda av plats eller hade baterier i sig. Men smarta Elsa låg steget före. Väldigt tidigt i filmen sa hon bestämt "Ja men vad är då pengasedlarna gjorda av? Det där är ju pappersedlar,och papper är ju gjort av träd!"
 
Jag visste inte vad jag skulle svara. Duktigt Elsa! Hon är så smart :D
 

Lucia

Här firar de inte lucia men jag hoppas ni i Sverige har haft en trevlig morgon med kanske julmust och lussebullar?
 
 
Ha en bra dag! Bara 11 dagar kvar :D

Union Jack som Cupcake!

Elsa har som sagt varit hemma från skolan och vi har bland annat lekt "Teachers", bakat och sett på film. Det blev cupcakes som vi bakade och mitt under bakandet fick jag en idé om att vi skulle färga muffinsmeten. Elsa ville ha jättemånga olika färger men vi hade dock bara rött och blått. Men det tyckte Elsa var perfekt för då kommer cupcakesen att se ut som Union Jack! Smeten fick bli uppdelad i rött och blått och glasyren fick ha sin naturliga vita färg. Smart liten dam är hon!
 
 
 
 
Elsa ville ha parasoller på cupcakesen också men vi hade inga så varför inte då göra hemmagjorda?

Allt och lite till!

Vilken vecka det har varit!

 

Elsa fick lunginflammation förra veckan och fick stanna på sjukhus i Bristol i 5 dagar. Nu är det mycket bättre med henne men hon är fortfarande hemma från skolan. George och Annika pendlade mest mellan jobb och att sitta hos Elsa på sjukhus så jag och Georges föräldrar, Vicky och Martin, skötte de andra barnen, huset och djuren onsdag till söndag. Dessutom hade Frida en stor ponnyclubtävling i Exeter på lördagen så det skulle förberedas till det. Jag och Vicky försökte planera så gott det bara gick och jag är så stolt över att vi kom iväg när vi skulle för det var bra stressigt där ett tag eftersom vi inte åkte själva med vår transport utan tillsammans med en annan ponnyclubmedlem och dens häst. Belöningen för all stress och jäkt kom när man fick se Frida rida Summer och se hur kul hon tyckte det var att tävla. Att Fridas lag sedan vann var ju grädden på moset! Men vi kunde faktiskt ha struntat i att tvätta Summer för uppvärmningsbanan var så lerig ändå att hon var supersmutsig redan innan hon började tävla. Vicky och jag jämrade oss lite och skrattade en hel del över det.

 

 
Summer innan hon blev framriden och därmed smutsig
 

Trotts Elsas sjukhusvistelse måste föreställningen fortsätta och jag är jättestolt över mig själv, Vicky och Martin för att vi fick det att flyta på så bra trotts att det var ovist hur dagarna skulle se ut eftersom det var väldigt ovist huruvida Elsa skulle vara kvar på sjukhus eller ej. Varken jag eller Vicky och Martin visste vad som stod på schemat heller för helgen. För först handlade det bara om att Elsa skulle stanna en natt. Sedan sa läkarna 48 timmar sedan ytterligare 48 timmar o.s.v. Men vi hann med Fridas bal, låta Rufus gå på kalas, Rufus fotboll, Fridas tävling m.m. precis som det skulle. Tycker det är så roligt också att tänka att barnen har själva ingen aning om hur mycket planering och fixande det tar att få ihop vissa saker. Barn är så lyckligt ovetande om problem som uppstår.

 

Jag är riktigt glad över att Elsa är hemma igen. Jag var bra orolig där ett tag för henne. Idag när hon var hemma med mig var hon nästan helt tillbaka till sitt normala jag. Härliga Elsa, du är för sött!

 

 


They call it "The Crazy House"

In a small cottage, in a small village, big things are happening!
 
 
 
Det ser mer extremt ut i verkligheten! Som tur är så är det inte bara för att synas utan även för välgörenhet. Många känner till "The crazy house" och åker förbi och kollar. Utanför hänger en grön hink där det står att man gärna får ge en liten slant som sedan går till välgörenhet. Vilken snäll familj som gör detta varje år för att samla in pengar för att hjälpa andra!
 
 

Hampton Court

Så igår besökte vi Hampton Court tillsammans med Lidy och Rex. Lidy jobbar som turistguide och hon berättade under våran vistelse hos dem att hon måste kunna allt om alla turistställen man kan nå inom en dag från London. Så eftersom Hampton Court ligger 13 engelska mil från London så kan Lidy en hel del om Hampton Court. Rex kunde också en hel del! De turades om att berätta och visa oss vad allt hade för historia. Varför slottet såg ut som det gjorde, vilka kungar som har bott där och vad den användes till. Lidy passar verkligen som guide. Hon är tålmodig och vet vart man kan stå för att på bästa sätt fånga upplevelsen på kamera.
 
 
 
 
Trädgården var helt fantastisk. En riktig slottsträdgård. Lidy berättade för mig att en hollänsk kung hade bott där för länge sedan och han gjorde då om en del av trädgården så att den skulle se ut exakt som den trädgården han hade utanför sitt slott i Holland. Detta tyckte Lidy var jätteroligt att berätta om eftersom att hon själv är från Holland. Detta hände efter att Henry den XIII (ni vet han som gifte sig 6 gånger varav en var Anne Bolyn) borde där.
 
 
 
 
 
När vi var påväg ut så såg vi ingen mindre än Henry XIII i egen hög person! Han gick runt med en hovman i sin fina trädgård som han själv bekostat.
 
 

London

Okej, mycket har hänt denna helg. Ny månad, vandrat i många olika städer och så får vi ju inte glömma att det är första advent!

 

 

 

Fredagen spenderade vi på Oxford Street och Piccadilly Circus i centrala London. Sedan åkte vi vidare till Surbiton där Tamsins föräldrar bor. Lidy och Rex (som de heter) var jättesnälla! För snälla! Jag visste liksom inte vart jag skulle ta vägen för att de var så snälla. Jag ville ju genast ge dem något tillbaka genom att hjälpa till med något men det går ju inte. De bjöd på Shepards Pie som var perfekt och någon efterrätt med mandelmassa, bär, vanlijsås/grädde och nötter. Den var också väldigt god förutom mandelmassan som jag dock inte så förtjust i. Sängarna kunde inte heller ha varit bättre. Sassia sa att de var jätteblöta. Jag kunde inte riktigt förstå vad hon menade för när jag kände på dem var de inte alls blöta. Men då förstod hon att det måste betyda något annat på svenska. För henne betyder blöt –mjuk. Det är en av nackdelarna med likheterna i våra språk. Saker kan heta lika men betyda olika. Underhållande är det i alla fall!

 

 
 

Efter en god natt i en blöt säng så åkte vi in till London igen. Denna gång åkte vi först till Harrods och sedan till Camden Town. Trivs så sjukt bra i Camden!

 

 
 
 
 
 

Efter att ha vandrat runt där i några timmar åkte vi vidare till Big Ben och London Eye. Jag har varit i London två gånger tidigare men aldrig har jag sett Big Ben eller London Eye. Det är inte så viktigt för mig att se saker som normalt lockar turister. Jag är mer intresserad av att se saker som är vanligt och normalt i den engelska kulturen men eftersom jag nu bor i England ser jag mycket av den delen så varför inte ta tillfället i akt och bli en vanlig hederlig turist som vill se Big Ben! Efter det var klockan så pass mycket att det var dags att återvända till Surbiton. Där bjöd Lidy på någon kycklingrätt med ris och till efterrätt blev det pannkakor med hemgjort äppelmos. Rex berättade också om att han brukar kolla på en dansk serie varje lördag som sänds i Englands BBCfour. Serien heter The Killing. Så han bjöd in oss till att se avsnittet med honom. Det gick bra i en halvtimme sedan började tröttheten falla in så vi sa god natt och gick och la oss i våra blöta sängar.

 

 

 

Idag åkte vi inte in till London igen utan Lidy och Rex frågade oss om vi ville bli guidade runt i området där de bor. Eftersom jag gärna vill se saker som inte är ”normala” tuirstsaker så tyckte jag att det var en jättebra idé. Så idag har vi sett Hampton Court (okej då, det är väl en normal turistsak att se) och även shoppat runt i Kingston.

 

Sammanfattningsvis kan jag säga att den här helgen har varit underbar! Tack Lidy och Rex för eran gästvänlighet!


RSS 2.0