Ge respekt.

Dagens studentfirande blev en väldig berg och dalbana för mig. Många var på mig om att jag skulle dricka alkohol, röka och snusa. Jag har valt att hålla mig borta från alkohol och tänker aldrig i hela mitt liv röka eller snusa men många gånger under denna kväll kände jag att jag inte blev respekterad för mitt beslut. Vilket fick mig att må dåligt. Självkänslan gick rakt i botten. Oavsätt om man väljer att dricka eller inte så ska man bli respekterad för sitt beslut. Man ska inte trycka upp en 4,5% vol cider i ansiktet på någon som klart och tydligt sagt nej. Jag kan underhålla mig bra utan alkohol men det förstår inte många andra. Det tycker jag är synd. Hur tråkigt är inte det egentligen? Att man behöver alkohol i kroppen för att ha roligt?

 

Jag har inga som helst problem med de som väljer att dricka alkohol. Jag kan umgås med dem också. Men det blir ju som sagt svårare när de inte respekterar mitt beslut att inte dricka alkohol. För hur skulle det se ut om jag inte respekterade att andra väljer att dricka alkohol? Om jag skulle gå runt och hälla ut deras dricka? De skulle ju bli helt rasande!

 

Poängen med detta inlägg är att berätta för alla vilsna själar som inte vet var de står i diskussionen kring alkohol. Som tonåring experimenterar man mycket. Det är okej att göra det. Men gör det på ett sätt som du själv tycker passar dig. Drick till exempel inte alkohol för någon annan, eller för att vara ”cool” eller för att alla andra gör det. Utan gör det i så fall för att du tycker det smakar gott. Men framför allt, respektera varandras beslut och lägg mer energi på att ha kul tillsammans oavsett hur mycket alkohol som finns i sällskapets kroppar!

 

 


Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilken fin blogg du har!

TÄVLING på bloggen, med chansen på att vinna ett presentkort av värdet 350 kronor på Nelly.com!Det enda du behöver göra är att rösta på min lilla son som är med och deltar i en fototävling!Gå in på tävlingslänken och delta nu! http://sandracederbom.blogg.se/2012/june/tavling.html(behöver all hjälp jag kan få med röster, därför jag passar på att ha tävlingar i samband med det) <3

2012-06-13 @ 08:15:07
URL: http://sandracederbom.blogg.se/
Postat av: Annika

Fin blogg

2012-06-13 @ 19:24:15
URL: http://blogofphoto.blogg.se/
Postat av: Anna

Bra inlägg Emmy!!

2012-06-14 @ 00:32:37
URL: http://sangster.blogg.se/
Postat av: Linnea

WORD, dricker inte heller men har inget mot dem som gör. Ja som du helt enkelt, he :)

2012-06-14 @ 19:00:01
URL: http://linneajson.wordpress.com/
Postat av: nina

När vaknade du idag? :)

2012-06-16 @ 10:53:44
URL: http://nnnina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0